Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 noiembrie 2011

Gust de tulburel şi miros de struguri

Aroma vinului ,poamei şi a distracţiei m-au adus aici la Moldexpo ca să gust din rodul sărbătorii vinului.Talentul oamenilor au bucurat ochii vizitatorilor .Expoziţia de lut,cercei,butoaie,blănuri ...nu au lăsat oamenii cu banii în buzunar.Pentru a mă strecura în tainele fiecărei expoziţii am trecut prin înghesuiala şi prin cozile infinite.Am ajuns la masa cu bijuterii,culorile calde au innundat masa.O brăţară îmi împăingineşte privirea ,s-ar potrivi bine cu o bluză de amea ,o i-au în mînă. Da,îmi place! Întreb preţul,dar am rămas doar cu privirea spre braţară.Preţurile la expoziţie sunt mari.Printre mulţimea care le fug ochii cînd la o masă cu plăcinte cînd la masa cu vinuri ,zăresc nişte turişti din Canada.
Adelaide,turist:,,Special am venit la sărbătoarea vinului. De mult timp am auzit că la Moldova sărbătoarea aceasta adună pe toţi pentru a gusta roadele toamnei. Am planificat de mult această călătorie.Talentul meşterilor m-au lăsat fără cuvinte,de aceea mi-am procurat căte ceva ca să am ca amintire de la Moldova."
Pe lîngă cuvintele de laudă şi pe lîngă cuvintele de mulţumire îmi strapunge urechea şi cuvinte de nemulţumire.
Andrei Prozorovschi,vizitator:,,Am gustat multe vinuri ,care mai bune care parcă era ,,zoaie” sau mai bine spus,,cizme spălate”,idee nu am ce mai vin la expoziţie cu aşa calitate a vinului”.
Mă îndrept cu greu printre mulţime spre scena care zguduia de la tropăitul dansatorilor. Dansurile populare a tinerilor formaţii au trezit gustul de a dansa printre vizitatori,astfel horele au luat foc aici la Moldexpo. Nu au neglijat sărbătoarea nici bike-rii care şi-au lăsat motocicletele pentru a servi cîte un păhărel de vin dulce moldovenesc.Mă îndrept spre platoul care de parcă nici nu participa la expoziţie.Aici am descoperit adevărata formulă chimică a vinului care a şi format decorul încăperii.
Natalia Gheu,participant la expoziţie:,, Am ales acest decor al platoului, fiindcă vizitatorii să vadă că vinul nu e o simplă băutură ci o adevărată minune chimică."
Sărbătoarea vinului a pornit de la Aeroport. Toţi cei care au sosit astăzi în Moldova au fost întîmpinaţi de tinere în costume naţionale, care îi serveau cu vin dar şi cu pîine şi sare. Ziua Naţională a Vinului a fost instituita acum zece ani, printr-un decret al preşedintelui de atunci, Vladimir Voronin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu