Totalul afișărilor de pagină

luni, 21 noiembrie 2011

Chişinău între trecut şi viitor


Chişinăul între trecut şi viitor,cu acest generic vine  biblioteca Bogdan Petriceicu Haşdeu.
Mai multe expoziţii au fost concomitent amenajate de către colaboratorii bibliotecii.Au fost expuse tablouri despre Chişinău pictate după vechile fotografii ale oraşului.Cu aceeaşi ocazie autorul Iurie Colesnic a editat 2 cărţi ,,Chişinăul din amintiri”şi ,,Timp şi istorie”.
Iurie Colesnic,scriitor,,Chişinăul se află  la un punct de tranziţie foarte complicat el poate dispărea ca oraş istoric.Dacă opinia publică va conştientiza seriozitatea acestei probleme,aceasta fiind  şi unul dintre scopurile expoziţiei astfel vom salva oraşul nostru,dacă nu, vom avea un oraş care nu are faţă”
Savanţi din Macedonia,Franţa şi România au pus în discuţie valorile istorice a capitalei ,ei atrag atenţia asupra faptului cum poporul distrug istoria Chişinăului.
Tamara Nesterov,sefă,secţia arhitectură:,,Există tendinţa de ruralizare a oraşului,persoanele ce vin de la sate îşi construesc case cu elemente aduse din localitatea natală sau cei care vin de peste hotare cu noi modele de construcţie a caselor,acesta tot fiind un element negativ pentru arhitectura oraşului.Oraşul trebuie să aibă stilul său.
In curînd pe vizitatori îi aşteaptă o noua surpriză,o carte cu versuri despre Chişinău. Aceasta a fost editată pe contul mijloacelor bibliotecii cu un tiraj  de 575 de exemplare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu